Ondersteuning basisschool

Om een goede start te maken op het voortgezet onderwijs, is het belangrijk voor leerlingen om te beschikken over een goede basiskennis spelling en grammatica. De ervaring leert dat deze nogal eens ontbreekt.

In het voortgezet onderwijs zullen de leerlingen veel moeten schrijven. Het is fijn als hun werk dan niet direct vol rode strepen staat. De grammatica is een prettige ondersteuning voor de zinsopbouw. Daarnaast is het voor het leren van verschillende talen essentieel dat kinderen weten wat een onderwerp, lijdend voorwerp en meewerkend voorwerp is. 

Ook willen kinderen nog wel eens verdrinken in de hoeveelheid spellingregels. Door samen met een kind op zoek te gaan naar de beste manier voor hem/haar om goed te leren spellen, wordt het schrijven direct een minder groot struikelblok.

Om leerlingen hierbij te helpen, werk ik in kleine groepjes (maximaal 10 leerlingen), zodat ze de kans hebben een maximaal leerrendement te behalen. Omdat ik graag maatwerk lever, werk ik niet met standaardpakketten. In een gesprek krijg ik over het algemeen een goed beeld van wat er nodig en mogelijk is, en kan ik een passend aanbod doen.